Zieke oproepkracht recht op loondoorbetaling

9 augustus 2012 Door redactie

Een zieke oproepkracht met een arbeidsovereenkomst met uitgestelde prestatieplicht (mup) heeft tijdens de periode waarvoor hij was opgeroepen recht op loondoorbetaling. De werkgever moet minstens 70% van het loon doorbetalen als de oproepkracht gewoon had gewerkt als hij niet ziek was geweest. Dit blijkt uit een uitspraak van de rechtbank in Leeuwarden.

In de zaak sloot een werkgever een mup-overeenkomst met een stratenmaker. In de overeenkomst spraken zij af dat de werkgever de werknemer moest oproepen als hij werk voor hem had. De oproepkracht was dan verplicht om hieraan gehoor te geven. De werkgever hoefde de oproepkracht geen loon door te betalen als er geen werk voor hem was. Tijdens de overeenkomst werkte de oproepkracht aan twee projecten. Zolang het project duurde, kwam hij uit zichzelf iedere dag naar de werkplek tot het project afliep. Hij werd dus niet elke dag opnieuw opgeroepen door de werkgever.

Geen sprake van oproepen

Tijdens één van de projecten werd de oproepkracht ziek. Vanaf dat moment betaalde de werkgever geen loon meer. Volgens de werkgever had de werknemer geen recht op loon als hij niet werd opgeroepen. De oproepkracht was het hier niet mee eens en stapte naar de rechter. Volgens hem was er sprake van een gewone arbeidsovereenkomst, omdat hij gedurende de overeenkomst elke week 40 uur had gewerkt. Ook was er geen sprake van oproepen van de werkgever.

Doorbetaling tot einde van het project

De rechter oordeelde dat er wel sprake was van een mup-overeenkomst en niet van een gewone arbeidsovereenkomst. Dat de werknemer tijdens de projecten structureel 40 uur had gewerkt, betekende namelijk nog niet dat er een gewone arbeidsovereenkomst was ontstaan. Ook bij een mup-overeenkomst heeft een werkgever echter de plicht om het loon van een zieke werknemer door te betalen. Deze verplichting beperkt zich echter tot de periode waarin de oproepkracht zou werken als hij niet ziek was geweest. De werkgever moest het loon van de oproepkracht dus doorbetalen tot het einde van het project.
Kantonrechter Leeuwarden, 26 juli 2012, LJN: BX2834

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Psychosociale arbeidsbelasting (PSA)
    • Videocollege 12 minuten

    PSA is beroepsziekte nummer één: een derde van het ziekteverzuim in Nederland wordt veroorzaakt door werkgerelateerde psychische klachten. Het is daarom belangrijk dat...

  • Wetgeving bij ziekte en re-integratie
    • Videocollege 13 minuten

    Valt één van uw werknemers uit vanwege langdurige ziekte, dan wilt u natuurlijk het liefst dat hij weer zo snel mogelijk aan de slag gaat. Door de stappen uit de Wet verbetering...

Heeft u een vraag over Ziekteverzuim en re-integratie?

Huub Pennock

adviseur, trainer en coach duurzaam gezond werken

Ergo-balans
Adviseur is nu beschikbaar