Windows 8 nu negentig dagen uit te proberen

20 augustus 2012 Door redactie

Bent u echt serieus van plan om Windows 8 voor uw bedrijf aan te schaffen, dan kunt u nu een evaluatieversie downloaden. Het gaat om de Enterprise-versie, die als test beschikbaar is in een beperkt aantal talen, waaronder Engels, Duits en Frans. De evaluatieversie is negentig dagen gratis uit te proberen onder een aantal voorwaarden.

Als u de evaluatieversie van Windows 8 Enterprise downloadt, moet u zich in ieder geval registreren. U moet de software online bij Microsoft activeren en daarna staat u er alleen voor; Microsoft biedt geen technische ondersteuning. Qua hardware hoeft u geen bijzondere voorzieningen te treffen als u toch al Windows 7 draait. Windows 8 stelt precies dezelfde eisen aan de hardware. Maar als u de functionaliteiten van het aanraakscherm wilt uitproberen, moet u natuurlijk wel zo’n soort monitor hebben. 

Oude software wordt overschreven

Er zijn wel een paar dingen die u moet weten voordat u Windows 8 bij Microsoft downloadt. Omdat het om een evaluatie gaat, kunt u na afloop van die negentig dagen niet upgraden. U zult de probeerversie moeten wissen als u over wilt stappen op de echte Windows 8. Omdat mogelijk uw oude software overschreven wordt, is het een goed idee om Windows 8 op een aparte machine of een virtuele drive te installeren. Anders moet u de originele installatie-cd hebben om terug te kunnen keren naar de Windowsversie waar u mee werkte. En ook nog belangrijk: u kunt de evaluatieversie alleen installeren als u een Microsoftaccount heeft. Na het binnenhalen van de software heeft u maximaal tien dagen om deze te activeren.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

  • Waarom werkt SecureBoot niet?

    Na de upgrade naar Windows 8.1 verschijnt in het beeldscherm een foutmelding dat er een configuratiefout is opgetreden in SecureBoot. Wat betekent dit en hoe los ik dit...

Heeft u een vraag over Windows 8?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar