E-mail straks ook aangetekend versturen?

5 september 2012 Door redactie

Natuurlijk handelt u tegenwoordig steeds meer zaken af via de e-mail. Maar voor brieven en pakjes met belangrijke informatie, schakelt u nog steeds de ouderwetse post in. Daar kunt u immers aangetekend verzenden. PostNL wil dat straks ook aanbieden voor elektronische verzending en werkt aan aangetekende e-mail.

Brieven en pakketten aangetekend verzenden is wel zo veilig. Maar er gaat ook enige tijd overheen voor ze bezorgd zijn. Een e-mailbericht daarentegen is binnen enkele tellen verzonden én ontvangen. Maar met online verzending van belangrijke stukken weet u niet zeker of het wel veilig is gebeurd en of uw bericht ‘in de juiste handen is gevallen’. De oplossing volgens PostNL? De aangetekende e-mail.

Aangetekende mail scheelt tijd en geld

Het bedrijf maakte bekend een systeem voor beveiligde e-mail ontwikkeld te hebben. Op dit moment wordt het project getest. Enkele klanten van het postbedrijf laten kleine elektronische bestanden al aangetekend bezorgen. Ze betalen hiervoor € 0,60 per verzonden bericht. PostNL kijkt nu naar de mogelijkheden voor het beveiligd verzenden van grotere bestanden. Het is nog niet duidelijk hoe PostNL gaat controleren of de ontvanger van de aangetekende e-mail ook echt de juiste persoon is. Als de proef succesvol is, kan het uw bedrijf tijd en geld schelen