Zakenlunch declareren met uw iPhone

5 november 2012 Door redactie

Om een zakenlunch te declareren, kan het nodig zijn om eerst de bon te scannen. U kunt dat voortaan ter plekke doen. U kunt namelijk van uw iPhone een mobiel scanapparaat maken. Een speciale iPhone-app zorgt ervoor dat u bonnen kunt scannen, en ze meteen in per e-mail kunt doorsturen naar de juiste afdeling.

Wilt u declareren, dan hoeft u daarvoor voortaan niet meer naar kantoor. Met de iPhone-app ‘Doc Scan PDF Document Scanner’ kunt u met de iPhone scans maken. Het resultaat kunt u opslaan in verschillende bestandsformaten, maar .pdf en .jpg zijn het meest gangbaar. De gescande bestanden kunt u bewaren, maar ook direct per e-mail versturen. Het te scannen materiaal hoeft trouwens niet netjes recht te liggen; de app corrigeert een scheve scan automatisch. Ook te ruim genomen marges en kantlijnen kan het programma netjes bijsnijden. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een foto maken.

iPhone stuurt scans naar de cloud

In Apple’s App Store vindt u een gratis en een betaalde versie van de app. Scannen en mailen kan al met de kosteloze basisversie. Met de betaalde iPhone-app is het ook mogelijk om de scans te bewaren in verschillende clouddiensten.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

  • Is er een alternatief voor PowerPoint?

    Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

  • Wat is een iPad nu eigenlijk?

    De iPad van het innovatieve Apple-concern is een soort tablet-pc die ergens tussen de smartphone en de notebook kan worden gepositioneerd. Het apparaat heeft bijvoorbeeld...

Heeft u een vraag over iPhone en iPad?

Elke Schulting

Adviseur Belonen en Organisatie-ontwerp

STYR & company
Adviseur is nu beschikbaar