Beveiligingsbeleid social media hoort erbij

8 februari 2013 Door redactie

Uw bedrijf komt er bijna niet meer onderuit om medewerkers toe te staan social media te bezoeken. Heeft uw bedrijf al toegegeven aan de wens van medewerkers, onthoud dan dat een socialmediabeleid niet mag ontbreken. En minstens net zo belangrijk; u moet ook de beveiligingsrisico’s in kaart brengen en beheersen.

Socialmediasites zijn al lang niet alleen voor privégebruik meer. Mede dankzij LinkedIn zijn social media ook zakelijk erg populair. Uw bedrijf doet er dan ook goed aan om medewerkers toegang te geven tot social media onder werktijd. U zult hen dan wel moeten wijzen op de gevaren van deze websites. Volgens onderzoek van Watchguard Technologies heeft slechts de helft van de bedrijven die actief is op social media beleid op het gebied van beveiliging opgesteld.

Phishing op social media

Beveiligingsbeleid mag niet ontbreken omdat kwaadwillenden graag opereren op social media. Zo kunnen medewerkers in aanraking komen met phishing of met kwaadaardige links. Het is belangrijk dat medewerkers zulke praktijken herkennen zodat zij er niet intrappen.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

Meest gelezen

E-learningcursussen

  • Online marketing
    • Videocollege 29 minuten

    Als u een website heeft, wilt u natuurlijk graag dat mensen deze bezoeken. U kunt natuurlijk adverteren via de traditionele printmedia, maar tegenwoordig zijn er efficiëntere middelen....

  • ROI berekenen van social media
    • Videocollege 12 minuten

    Hoewel inmiddels duidelijk is dat het fenomeen social media een blijvertje is en dat het zijn meerwaarde heeft bewezen, zijn er in iedere organisatie wel twijfelaars te vinden. Zij...

Heeft u een vraag over Social media?

Richard van Berkel

Directeur en adviseur

LVB Networks
Adviseur is nu beschikbaar