Gratis register bij Handboek Loonheffingen

12 februari 2013 Door redactie

Recent heeft de Belastingdienst het Handboek Loonheffingen gepubliceerd. De fiscus stelt dit handboek alleen nog maar online beschikbaar. Wilt u het register toch op papier raadplegen, dan heeft Rendement voor u een handig alfabetisch register.

Er zijn dit jaar twee versies van het Handboek. Er is een Handboek voor als uw onderneming het regime voor vergoedingen en verstrekkingen nog hanteert en een variant voor als u al bent overgestapt op de werkkostenregeling.

Handig trefwoordenregister

Nu de Handboeken voor 2013 eenmaal op de site van de Belastingdienst staan, worden de pdf’s in de loop van het jaar niet meer geactualiseerd. Veel gebruikers zullen het Handboek daarom één keer printen en de rest van het jaar als vanouds hun papieren naslagwerk gebruiken. Een trefwoordenregister is dan erg handig. Rendement heeft het ontbrekende register alsnog voor de twee versies van het Handboek Loonheffingen van 2013 samengesteld. U kunt het complete Handboek Loonheffingen 2013 Vrije vergoedingen en verstrekkingen inclusief register (pdf) en Handboek Loonheffingen 2013 Werkkostenregeling inclusief register (pdf) nu kosteloos downloaden.

Rechten ontlenen

Overigens is het Handboek meer dan alleen een handig naslagwerk. U kunt aan de informatie die erin staat namelijk bepaalde rechten ontlenen. Zolang u de voorgeschreven werkwijze volgt, zal de fiscus hier akkoord mee moeten gaan. Dat is alleen anders als de informatie in het Handboek overduidelijk foutief is.