Uitstel voor verplichte overstap naar de WKR?

13 februari 2013 Door redactie

U bent misschien nog niet verplicht om volgend jaar over te stappen op de werkkostenregeling (WKR). Staatssecretaris Weekers van Financiën denkt erover om de verplichte overstap nog één of twee jaar uit te stellen, zodat hij tijd heeft om de knelpunten in de regeling te repareren.

Het is de bedoeling dat de WKR de oude regeling voor vergoedingen en verstrekkingen gaat vervangen. Op dit moment geldt er een overgangsregeling, zodat u tot en met 2013 nog gebruik kunt maken van de oude regeling voor vergoedingen en verstrekkingen. Het was de bedoeling dat u per 1 januari 2014 moest overstappen op de WKR.

Knelpunten in de WKR

Nu blijkt echter dat er nog behoorlijk wat knelpunten zijn in de WKR. Dit is onder andere het gevolg van de invoering van het uniform loonbegrip. Bronnen rond het ministerie van Financiën hebben aangegeven dat de verplichte overstap naar de WKR daardoor mogelijk met één of twee jaar wordt uitgesteld. Het is nog even afwachten op een bevestiging van de staatssecretaris.

Evaluatie WKR

Uit een eerdere evaluatie van de WKR bleek al dat niet alle ondernemingen even enthousiast zijn over de WKR. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland heeft daarom ook aangegeven dat ze het oude en het nieuwe regime graag voor onbepaalde tijd naast elkaar willen laten bestaan. Zo kan iedere onderneming de keuze maken die voor haar het beste uitpakt.