Presentatie-app biedt PowerPoint concurrentie

20 maart 2013 Door redactie

Bij een presentatie horen ondersteunende dia’s. De tijd dat iedereen daar PowerPoint voor gebruikte is al lang voorbij. Vandaag de dag kunt u ook onderweg nog sleutelen aan uw presentatie, dankzij apps. In de app-winkel die bij uw smartphone of tablet hoort, kunt u zeker een geschikte presentatie-app vinden.

U zult uw presentatie meestal op kantoor in elkaar zetten. Maar dat hoeft niet. Ook onderweg op de smartphone of tablet kunt u presentaties maken. Wel met behulp van apps natuurlijk. Deze apps bieden u veel van de mogelijkheden die presentatiesoftware voor de pc ook biedt.

 • Office2 Plus is een gratis app voor de iPad of iPhone. De kracht van deze app zit in de eenvoud. Er is geen uitgebreid assortiment aan sjablonen, u kunt kiezen uit vier pagina-indelingen. Het is niet mogelijk om gebruik te maken van animaties of het draaien van afbeeldingen. U kunt de presentatie opslaan op uw iPhone of iPad of direct in de iCloud.

Betaalde apps voor presentaties

Helaas zijn lang niet alle apps om presentaties mee te maken gratis. Voor de onderstaande apps zult u in de buidel moeten tasten.

 • Een iets uitgebreidere app is de QuickOfficePro voor Android, waarvoor u op dit moment € 13,46 betaalt. U kunt er heel eenvoudig spreadsheets en opgemaakte tekstdocumenten mee maken, maar ook deze app bevat geen uitgebreid assortiment aan sjablonen of animaties. Uw documenten kunt met deze app makkelijk delen via clouddiensten zoals Google Drive of Dropbox.
 • De Keynote app voor iOS is niet zo uitgebreid als de desktop-versie, maar wel net zo gebruiksvriendelijk. U kunt met deze app in korte tijd een mooie presentatie in elkaar zetten. Handig van deze app is dat u ook bestaande presentaties die al op uw pc staan, via de iCloud kunt bewerken of afmaken op uw iPhone of iPad en andersom. Deze app kost € 8,99.
 • Om bestaande PowerPointpresentaties te bewerken, kunt u de Office 2012: Presentations voor Android gebruiken, die € 7,98 kost. De app is niet bedoeld om compleet nieuwe presentaties mee te maken of om een bestaande presentatie rigoureus om te gooien. Deze app is vooral bedoeld om nog even de laatste spelfouten uit uw presentaties te halen terwijl u onderweg bent naar uw afspraak. U kunt de presentatie ook rechtstreeks afspelen op uw telefoon. Heeft u dus de mogelijkheid om uw telefoon aan te sluiten op de beamer, dan bent u direct klaar.

Gerelateerd aan dit nieuwsartikel

Laatst toegevoegd

 • Hoe verwijder je Software Manager?

  Onlangs dook een pop-up op met de naam Software Manager en met een vreemde inhoud: een webpagina die niet opgehaald kan worden. Lijkt me niets zinvols, dus wil ik het...

 • Is er een alternatief voor PowerPoint?

  Mijn werknemers en ik hebben een smartphone, iPhone en tablet. Zijn er alternatieven voor PowerPoint om onderweg eenvoudig een presentatie in elkaar te zetten?

 • Wat zijn de PowerPoint-alternatieven?

  Ik houd geregeld presentaties. Daar gebruik ik zonder nadenken PowerPoint voor. Maar eigenlijk vind ik PowerPoint-presentaties maar saai. Zijn er goede alternatievenvoor...

Meest gelezen

Heeft u een vraag over Softwaretips?

Bouke van Kleef

Innovatiecoaches, trainers, adviseurs, huisstijlspecialisten en programmeurs

AVK
Adviseur is nu beschikbaar