In de file staan is nergens voor nodig

Een filevrije wereld klinkt u waarschijnlijk als muziek in de oren. Vertraging kunt u tenslotte niet gebruiken. Die stapels werk moeten toch echt weg. Deze utopie komt iets dichterbij met de Filewekker-app. Dit is een programmaatje op uw smartphone dat u een seintje geeft zodra de verkeersopstopping voorbij is. U kunt dan tot die tijd inloggen op het netwerk vanuit huis en alvast wat werk verrichten.

19 december 2011 | Door redactie

Voordat u ’s ochtends de deur uit gaat, heeft u niet altijd de tijd om te controleren of er files staan op uw route. Blijf daarom gewoon thuis en ga alvast aan de slag. Ga pas de weg op zodra uw telefoon u via de FileWekker het teken geeft dat de opstopping voorbij is. Hierdoor wordt uw reistijd korter en krijgt u meer werk gedaan.

U bepaalt zelf wanneer u een seintje krijgt

Het is aan u om te bepalen wanneer de app u een seintje geeft. U kunt er dus ook voor kiezen om niet te wachten tot de file helemaal voorbij is. U stelt dan in dat u gewaarschuwd wilt worden als de vertraging bijvoorbeeld nog maar tien minuten bedraagt. Er is ook een e-mailfunctie aan de FileWekker toegevoegd. Hiermee kunt u aan uw medewerkers laten weten dat u eerst thuiswerkt of dat de file is opgelost en dat u eraan komt. De FileWekker-app is beschikbaar voor iPhone- en Android-toestellen.