In één ruk naar werk fietsen: prijzencircus!

Heeft u ook wel eens uw e-mail of Facebook-profiel op uw smartphone gecheckt terwijl u met uw fiets bij het stoplicht stond te wachten? Veilig is anders natuurlijk. Speciaal voor mensen die tijdens het fietsen niet van hun smartphone kunnen afblijven, heeft de rijksoverheid nu de app ‘Fietsmodus’ gelanceerd. En u kunt er nog prijzen mee winnen ook.

2 oktober 2014 | Door redactie

De gratis applicatie Fietsmodus werkt als volgt: als u uw smartphone tijdens het fietsen niet gebruikt, maakt u kans op leuke prijzen. Aan het begin van een fietstocht zet u de app handmatig aan. Als u vervolgens langer dan één kilometer fietst zónder uw telefoon te gebruiken, verdient u punten. Sneller op de pedalen trappen heeft weinig zin, het gaat om de afstand die u aflegt. Gemiddeld moet u 7,5 kilometer fietsen om kans te maken op een mooie prijs. Na de eerste kilometer mag u trouwens eventjes afstappen om uw berichtjes te checken. 

Fietsmodus-app met mooie prijzen

De overheid pakt echt uit voor de Fietsmodus-app, want de prijzen mogen er zijn: u kunt bioscoopkaartjes, designer t-shirts en zelfs nieuwe fietsen winnen. Fietsmodus is te krijgen voor besturingssystemen iOS en Android. Voor iOS heeft u wel minimaal versie iOS 7 nodig.