Inloggen bij Google in twee stappen

Misschien gebruikt u het lange paasweekend om erop uit te gaan. Het kan dan zijn dat u toch wat werk wilt verrichten op een rustig moment. Logt u in op uw Google-account vanaf een onbekende computer, dan kunt u veiligheidsmaatregelen nemen. Google heeft een authenticatie-app waarmee u via uw smartphone kunt inloggen.

5 april 2012 | Door redactie

Het kan geen kwaad om extra beveiligingsmaatregelen te nemen als u inlogt bij Google op een openbare computer. Met de Authenicator app kunt u zo’n extra beveiligingslaag creëren. U moet twee stappen voltooien om bij uw gegevens te komen. Eerst vult u uw wachtwoord in op de computer. De app stuurt daarna via een sms-bericht een gegenereerde code naar uw smartphone. Die code gebruikt u vervolgens om de tweede stap te voltooien; u logt nogmaals in op uw Google-account.

Instellingen Google aanpassen

Door op deze manier in te loggen bent u bijvoorbeeld beter beschermd tegen virussen die uw toetsaanslagen registreren en zo uw wachtwoord proberen te stelen. Om in te loggen is namelijk ook de steeds veranderende code nodig. De app is beschikbaar voor Android, iOS en Blackberry. Om de app te kunnen gebruiken moet u authenticatie wel eerst instellen voor uw Google-account.