Instagram snijdt gebruikers de pas af

Populaire foto-app Instagram heeft de oorlog verklaard aan gebruikers die de algemene gebruiksvoorwaarden met voeten treden. De mensen achter de app laten er in ieder geval geen gras over groeien: van verschillende gebruikers zijn de accounts al geblokkeerd. Als geblokkeerde gebruikers weer kiekjes willen schieten, zullen zij eerst een geldig identiteitsbewijs aan Instagram moeten tonen.

28 januari 2013 | Door redactie

Foto-app Instagram werd in 2012 overgenomen door Facebook. Dat Mark Zuckerberg en de zijnen niet blij worden van gebruikers die onder een pseudoniem opereren, dat wist de wereld al. Bij twijfel wordt een Facebook-account dan ook zonder pardon geblokkeerd. De gedupeerde moet dan eerst een geldig identiteitsbewijs tonen voordat hij weer online meetelt. Instagram hanteert nu hetzelfde lik-op-stukbeleid. Iemand die verdacht wordt van het schenden van de algemene gebruiksvoorwaarden, zal zijn onschuld moeten bewijzen met een geldig identiteitsbewijs.

Maar Instagram is ook anoniem te gebruiken!

Interessant detail in deze kwestie is dat Instagram-gebruikers ook anoniem foto’s kunnen maken. Het aanmaken van een account is niet verplicht, zoals dit bij Facebook wel het geval is. Het is op dit moment nog niet duidelijk hoe Instagram hiermee zal omspringen.