iOS 7 heeft enkele geheimen achter de hand

De een vindt iOS 7 – de nieuwste versie van Apple’s besturingssysteem – tien keer niks, de ander loopt er juist mee weg. Wat u er ook van vindt, iOS 7 blijkt enkele verborgen functies te kennen. Alhoewel: ‘verborgen’, misschien bent u er bij toeval al op gestuit.

21 oktober 2013 | Door redactie

Heeft u sinds de update iOS 7 de volgende zaken al op uw iPhone ontdekt?

  • U kunt met iOS 7 uw eigen vibratietoon ‘componeren’. Klik achtereenvolgens Instellingen > Geluiden > Beltoon > Trilling > Maak nieuwe trilling. Op uw scherm kunt u nu een nieuw patroon aanmaken. Vader Jakob? De Vlooienmars? U zegt het maar!
  • Dankzij de update kunt u voortaan meerdere applicaties tegelijk sluiten. Door twee keer snel op de Homeknop te drukken, verschijnt de caroussel van openstaande apps. Met uw vingers kunt u u drie applicaties tegelijk naar boven schuiven om ze te sluiten.
  • U kunt uw zoek- en vindhulpje Siri nu ook bepaalde gesproken commando’s geven als u het te druk heeft om te typen.

Klokicoontje sinds iOS 7 een stopwatch

En de kans is groot dat u het nog niet gezien had, maar de rode secondewijzer op het app-icoontje van de klok beweegt! Kijkt u maar goed, u kunt de seconden echt zien verstrijken en het icoontje dus eventueel als stopwatch gebruiken. Dan moeten uw ogen wel nog in orde zijn, want het is priegelwerk.