iOS 8 te veel van het goede voor 16 GB-iPhone

Het installeren van iOS 8 blijkt lang niet altijd makkelijk te zijn. De update vraagt soms om maar liefst 6,9 GB aan opslagruimte. Dat is een behoorlijke domper voor iPhone-bezitters die in totaal maar 16 GB aan opslagruimte hebben. Die kunnen iOS 8 vaak niet installeren door ruimtegebrek.

26 september 2014 | Door redactie

Als u een iPhone heeft met in totaal 16 GB aan opslagruimte, is een update van 6,9 GB op zijn zachtst gezegd een uitdaging. Toch is dat de ruimte die u ongeveer nodig heeft voor het installeren van iOS 8. Heeft u wat apps geïnstalleerd, foto’s gemaakt en hier en daar een bestand gedownload, dan kunt u er donder op zeggen dat er geen plek meer is voor iOS 8.

Apps verwijderen voor iOS 8

De enige manier om iOS 8 dan te kunnen installeren is door ruimte te maken. Loop in ieder geval uw toestel even door, want veel apps gebruikt u dermate weinig dat u ze best kunt missen. Maak daarna een back-up van uw toestel in de iCloud. Na de installatie van iOS 8 op uw iPhone komt er namelijk weer ruimte vrij. U kunt dan altijd besluiten bepaalde apps of mediabestanden weer terug te zetten.