iPhone 3GS en 4 moeten afscheid nemen van Siri

Op de iPhone 4S staat het vooruitstrevende spraakbesturingssysteem Siri standaard geïnstalleerd. Siri was de afgelopen maanden als app al beschikbaar voor de iPhone 4 en 3GS. Heeft u het programma in die periode gedownload, dan zult u op heel korte termijn afscheid moeten nemen. Op 15 oktober verdwijnt de app van uw toetsel. Op de iPhone 4S verschijnt dan een verbeterde versie van Siri.

13 oktober 2011 | Door redactie

De nieuwste innovatie van Apple voor de iPhone heet Siri. U kunt Siri zien als een soort persoonlijke assistent. U geeft met uw stem een commando, en de software voert de opdracht uit. Het programma kan voor u uitzoeken wat de weersverwachting is, e-mails beantwoorden en zelfs een reservering voor u maken bij een restaurant. De app is nu nog in de App Store beschikbaar voor de iPhone 3GS en 4. Maar wie het programma installeert krijgt de volgende melding in beeld: "Ik ben vervangen! De nieuwe Siri is slimmer en mooier dan ik ben, en wacht op jou op de iPhone 4S. Ik ben op 15 oktober weg.". Het is dus feitelijk zinloos om de app te downloaden.

Verbeterde Siri op iPhone 4S

Op de iPhone 4S staat Siri standaard geïnstalleerd. Er zijn verschillende aanpassingen gedaan waardoor het programma nog beter zou moeten functioneren. Zo zal de nieuwe versie onder andere uw familieleden herkennen, kunnen berekenen hoeveel fooi u moet geven en u eraan herinneren dat u een telefoontje moet plegen. Er zijn in totaal 14 categorieën met commando’s die u Siri kunt geven.