Juffrouw iPad, notuleert u even?

U verslindt samen met uw collega’s stapels papier. Niet alleen is dit slecht voor het milieu, het kost het bedrijfsleven jaarlijks bakken met geld. De gemeenteraad in Nijmegen heeft hier een oplossing voor bedacht. Geef iedereen gewoon een iPad. Door raadsleden documenten in PDF-formaat toe te sturen in plaats van een uitgeprinte versie op hun bureau te leggen hoopt de gemeente jaarlijks € 7000 te besparen.

25 februari 2011 | Door redactie

De gemeenteraad in Nijmegen zet de iAnnotate-app in om de iPad tijdens vergaderingen zoveel mogelijk op een stapel papier te laten lijken. Met de iAnnotate app kunt u notities maken in documenten en punten snel terugvinden. Naast notities bijhouden en zoeken kunt u met de stylus eigenlijk alles wat ook met een pen kan. U kunt bijvoorbeeld een handtekening zetten onder een document en deze via de mail versturen zodat het document meteen bij de juiste persoon is.

E-reader in plaats van iPad

Mocht u door Gemeente Nijmegen op een idee zijn gebracht, dan kunt u natuurlijk ook voor een andere tablet-pc kiezen. Weeg vooraf wel de voor- en nadelen van tablets af om verrassingen te voorkomen. Een beveiligd draadloos netwerk is een voorwaarde voor internet op de tablet. U kunt in plaats van tablets ook kiezen voor e-readers. Kies dan voor een type waar uw aantekeningen mee kunt maken Bedenk u wel dat internet op de e-reader nog in de kinderschoenen staat en u ook geen apps kunt downloaden. Pluspunt van de e-reader zijn de lagere aanschafkosten.