Kans op korting bij verantwoord ondernemen

Mkb-bedrijven kunnen een bijdrage leveren aan de duurzame economische ontwikkeling en armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Daarom geeft het kabinet organisaties de mogelijkheid om gebruik te maken van een kortingsvoucher bij een adviesaanvraag over Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO). Dit blijkt uit een brief aan de Tweede Kamer van staatssecretaris Ben Knapen van Buitenlandse Zaken (BZ).

3 mei 2012 | Door redactie

In de brief (pdf) van staatssecretaris Ben Knapen staat dat het mkb, samen met handels- en investeringspartners in ontwikkelingslanden, korting kan krijgen op het aanvragen van advies bij een consultant of maatschappelijke organisatie. De adviesaanvragen mogen betrekking hebben op onderwerpen zoals arbeidsomstandigheden, mensenrechten en milieubeleid. In deze pilot met kortingsbonnen komt de organisatie in aanmerking voor een korting van 50% (tot maximaal € 10.000).

MVO Nederland geeft IMVO-vouchers

Heeft uw organisatie handelspartners in ontwikkelingslanden, dan is het een goed idee om uw bestuurder te wijzen op de aanvraag van een IMVO-kortingsbon. Op de website van MVO Nederland vindt u meer informatie over de aanvraag van de IMVO-vouchers. Hier vindt uw bestuurder ook het aanvraagformulier. Wacht niet te lang, want er is een beperkt aantal vouchers. In het meinummer van OR Rendement (valdatum: 15 mei) leest u op pagina 24 en 25 meer over MVO en zakelijke milieuzorg.