Kennis uitwisselen met zakelijke apps Google

Werken medewerkers in uw organisatie regelmatig op projectbasis samen of werken ze op afstand in een netwerk, dan kan het handig zijn om de zakelijke webapplicaties van Google te gebruiken. Op die manier kunnen werknemers gemakkelijk kennis met elkaar delen. De documenten en programma’s zijn in principe vanaf iedere computer of ieder mobiel apparaat toegankelijk.

30 januari 2013 | Door redactie

De zakelijke versie van de kantoorsoftware van Google heet Google Apps for Business. Dat zijn programma’s die speciaal zijn ontwikkeld voor bedrijven en samenwerkende organisaties, groepen of netwerken. Met bijvoorbeeld Google Documenten kunnen medewerkers documenten, spreadsheets en presentaties met afbeeldingen, tabellen, tekeningen en links maken, delen en beheren.

Documenten op afstand raadplegen

Het programma Google Drive zorgt ervoor dat medewerkers vanaf elke locatie en vanaf iedere pc of ieder mobiel apparaat toegang krijgen tot de laatste versie van de documenten. Per gebruiker is 5 GB gratis opslagruimte beschikbaar. Extra opslagruimte is mogelijk vanaf € 3 per maand per gebruiker. In dat geval heeft een gebruiker 20 GB opslagruimte tot zijn beschikking. Verder uitbreiden is tegen betaling mogelijk.

Documenten delen met teamleden

Het hulpprogramma Groups for Business kan worden gebruikt als mailinglijst en voor het snel delen van documenten, sites en video’s met collega’s. Gebruikers kunnen zelf discussiegroepen instellen en een groepseigenaar kan het lidmaatschap van elke groep beheren. Tot slot is het met Google Agenda mogelijk om agenda’s te delen. De agenda heeft een planfunctie die vergadervoorstellen doet op tijden waarop alle teamleden beschikbaar zijn. De agenda kan ook worden gesynchroniseerd met Apple- en Androidtelefoons.