Kerstpakket aan het goede doel schenken

5 november 2013 | Door redactie

De decembermaand is in zicht en dat is traditioneel de tijd van de kerstgeschenken. Als werknemers de waarde van hun kerstgeschenk aan een goed doel willen geven, kan dit onder voorwaarde onbelast.

Als een werknemer de waarde van zijn kerstpakket wil schenken aan een goed doel, kan dit zowel onder de oude regels voor vergoedingen en verstrekkingen als onder de werkkostenregeling (WKR) onbelast. De schenking moet dan wel aan twee voorwaarden voldoen:

  • U mag niet ná het verstrekken van het kerstpakket de waarde alsnog onbelast schenken. Er kan dan geen correctie meer plaatsvinden.
  • Uw onderneming moet het goede doel bepalen. U mag hierover natuurlijk wel overleggen met de werknemers. Voor het onbelast laten van de schenking is het essentieel dat uw regeling aan de voorwaarden voldoet.

Overleg met de inspecteur van de Belastingdienst

Twijfelt u of de formulering en feitelijke uitvoering van de regeling in uw onderneming correct is, laat dit dan vooraf controleren door de Belastingdienst. Zo weet u zeker dat u achteraf niet wordt geconfronteerd met een naheffingsaanslag.
In het novembernummer van Salaris Rendement – dat vandaag bij abonnees op de mat valt – leest u hoe u een kerstgeschenk verwerkt in de salarisadministratie. 

Kerstpakket aan goed doel schenken