KLM-boardingkaart nu ook via Google Now

Nationale luchtvaartmaatschappij KLM biedt nu de mogelijkheid om de instapkaart voor een vlucht op de smartphone te ontvangen via Google Now. Handig voor zakenreizen, want uw manager krijgt hiermee relevante vluchtinformatie op het juiste moment te zien.

14 augustus 2014 | Door redactie

Mocht uw eerste reactie ‘Google Wie?!’ zijn, dan eerst een ultrakorte uitleg: Google Now is een dienst van softwaregigant Google die het bedrijf zelf omschrijft als ‘intelligent personal assistant’. De dienst toont op het juiste moment via een app gepersonaliseerde informatie. Iemand die de weg op moet, krijgt zo bijvoorbeeld te horen wanneer hij beste op pad kan en via welke route. KLM biedt vanaf begin augustus 2014 de mogelijkheid om instapkaarten op de smartphone te ontvangen via Google Now.

Instapkaart naar Gmail-adres

Het werkt als volgt: na het online inchecken voor de KLM-vlucht krijgt uw manager de keuze om de instapkaart naar zijn Gmail-adres te laten sturen. Op de dag van vertrek verschijnt de boardingkaart dan automatisch op het scherm van zijn smartphone. De dienst is beschikbaar voor iPhones en smartphones die op besturingssysteem Android draaien.