Krant lezen bij KLM voortaan met Media App

13 oktober 2016 | Door redactie

Het ‘krantje bij de gate’ als (zaken)reizigers een KLM-vlucht boarden, is mogelijk binnenkort verleden tijd. De luchtvaartmaatschappij heeft namelijk de KLM Media App gelanceerd, een applicatie waarmee verschillende internationale kranten te lezen zijn.

Met de KLM Media App kunnen (zaken)reizigers vanaf 30 uur voor vertrek van hun vlucht (tool) kranten naar keuze downloaden. De kranten zijn vervolgens offline te lezen op hun smartphone of tablet. De hoeveelheid te downloaden kranten hangt af van de reisklasse en het Flying Blue-niveau van de betreffende passagier. Het is de bedoeling dat de Media App op den duur een volwaardig info- en entertainmentplatform wordt waarop reizigers ook films en televisieseries kunnen bekijken. De gratis app is verkrijgbaar in zowel de App Store als Google Play Store.

Internationale kranten in KLM-app

Media App biedt vooralsnog toegang tot dertien internationale kranten. Onder meer dagbladen uit Nederland (Telegraaf, Volkskrant, Trouw), Duitsland (Die Welt) en Frankrijk (Le Monde) maar ook China (China News Weekly) en de Verenigde Staten (USA Today) zijn vertegenwoordigd. Holland Herald, het inflight magazine van KLM, is er eveneens te downloaden. Inloggen kan met een Flying Blue- of KLM-account, of met de boekingscode.