KvK lanceert app met Handelsregister

De Kamer van Koophandel (KvK) heeft een app gelanceerd waarmee u het volledige Handelsregister kunt raadplegen. De App Handelsregister maakt het eenvoudiger om overal en altijd te controleren met wie u zaken doet. De KvK breidt de komende tijd haar digitale dienstverlening verder uit.

3 juli 2014 | Door redactie

Via de app kunt u allerlei gegevens opvragen uit het Handelsregister. Zo kunt u tegen betaling informatie inzien over de vestiging en eigenaar van een onderneming. Ook kunt u bekijken wie er tekenbevoegd is. U kunt dus relatief eenvoudig controleren met wie u zaken doet. Daarnaast kunt u natuurlijk controleren of de gegevens van uw eigen onderneming correct vermeld staan in het Handelsregister.

Korte en lange inschrijvings- en vestigingsinformatie

Met de applicatie kunt u zoeken op bedrijfsnaam, postcode en/of plaats. U kunt daarna steeds kiezen uit de korte en lange variant voor zowel inschrijvingsinformatie als vestigingsinformatie. De eerste vijf producten zijn gratis. Daarna betaalt u voor ‘Inschrijving in het kort’ en ‘Vestiging in het kort’ € 0,99 per onderneming. In deze korte informatie vindt u gegevens zoals het aantal werknemers, de geregistreerde werkzaamheden, het adres van registratie en het telefoonnummer. ‘Inschrijving’ en ‘Vestiging’ zijn de uitgebreide varianten van deze informatie en kosten € 1,99 per onderneming. Hier kunt u bijvoorbeeld zien wie er tekenbevoegd is. Als u de informatie over een onderneming eenmaal gekocht heeft, kunt u die daarna altijd opnieuw raadplegen.