Laat de chaos los op uw leiderschapsstijl

Weg met de strakke planningen, Excel-sheets en timemanagement. Een beetje manager laat juist wat chaos toe op de werkvloer. Door u niet constant te focussen op efficiëntie, maar ook eens verveling toe te laten, zal uw organisatie met betere resultaten komen, aldus de nieuwste managementtheorie.

7 maart 2014 | Door redactie

In hun boek ‘Een goede manager zaait verwarring’ promoten auteurs Ori Brafman en Judah Pollack een nieuwe leiderschapsstijl waarbij een goed geoliede machine niet het hoogst haalbare is voor uw organisatie. Juist door een beetje chaos te omarmen – wat u als manager dan stimuleert – prikkelt u de creativiteit en inventiviteit van uw medewerkers. Dit doet u door middel van drie elementen:

  • Witruimte: dit is de ruimte die ontstaat als chaos alle vaste patronen en denkwijzen wegvaagt en waarbinnen nieuwe ideeën kunnen ontstaan. Dit betekent niet dat u alles moet omgooien binnen uw organisatie, maar u kunt bijvoorbeeld een vergadering zonder agendapunten beginnen of op bepaalde momenten uw medewerkers iets laten doen zonder taak, bijvoorbeeld een wandeling of een spelletje. Juist het loslaten van een bepaalde taak, tot verveling aan toe, kan leiden tot een eureka-moment.
  • ‘Unusual suspects’: laat medewerkers die niets te maken hebben met een bepaald project of bepaalde afdeling eens meedoen aan een discussie. Dat ze eerder niet betrokken zijn bij bepaalde onderwerpen en met een frisse blik naar een vraagstuk kijken, kan tot nieuwe inzichten leiden.
  • Serendipiteit: terwijl u en uw medewerkers zoeken naar een oplossing voor het ene probleem, ontdekt u een oplossing voor een andere kwestie. Hierbij is het belangrijk dat informatie vrij door de organisatie loopt, dus dat iedereen binnen de organisatie er kennis van kan nemen, bijvoorbeeld via een interne nieuwsbrief. 

Afgebakende chaos

Zoals u ziet, is het niet de bedoeling om alles maar de vrije loop te laten binnen uw organisatie. U zult de chaos wel moeten managen, oftewel afbakenen, zodat uw medewerkers productief blijven. Maar een beetje reuring op z’n tijd kan geen kwaad.