Laat weten wat u van uw werkgever vindt

In iedere organisatie lopen ontevreden werknemers rond. En dat u vandaag blij bent met uw baas, wil niet zeggen dat u er over een maand nog steeds zo over denkt. Werkgeverschap mag dan ook best af en toe onder de loep worden genomen. Samen met uw collega’s kunt u dan kwesties aankaarten bij uw manager. Een online tool van FNV bondgenoten laat zien of uw manager een goed werkgever is en het Gewoon Goed Werk Merk verdient.

22 september 2011 | Door redactie

In de ideale situatie doet u werk dat veilig is en niet schadelijk voor uw gezondheid. In uw organisatie is respect voor elkaar, welke functie een werknemer ook bekleedt. En u en uw collega’s krijgen een salaris dat past bij de werkzaamheden die u uitvoert. Maar in de praktijk is dit helaas niet altijd zo. Niet iedere manager is een goed werkgever. Om u te helpen eventuele misstanden in kaart te brengen, heeft FNV Bondgenoten een tool ontwikkeld. Door middel van een online vragenlijst komt u erachter hoe u en uw collega’s denken over arbeidstijden, inkomen, overwerk, sfeer en collegialiteit. U weet dan of u Gewoon Goed Werk doet of niet.

Vragenlijst invullen over werkgever

De vragenlijst kost maximaal een half uur om in te vullen, maar u kunt tussentijds stoppen en later verder gaan. Zodra u klaar bent, krijgt u een terugkoppeling en bijpassend advies. Dit kunt u gebruiken om bijvoorbeeld samen met uw collega’s kwesties aan te kaarten bij uw manager. Op die manier kunt u zelf uw werksituatie verbeteren. Wees u ervan bewust dat het om een momentopname gaat. Hoe u over uw werkgever denkt, kan elk moment omslaan. En een conflict kan volgende week natuurlijk al opgelost zijn.