Log in op meerdere accounts in Google Chrome

Google Chrome doet er alles aan om de strijd met andere browsers te winnen. Zo is het nu mogelijk om op meerdere Google-accounts tegelijk ingelogd te zijn. Dat is handig als u gebruikmaakt van flexwerkplekken. U hoeft namelijk niet telkens opnieuw in te loggen om bij uw Gmail, apps en favorieten te kunnen. Maar pas hier wel mee op; uw collega’s kunnen op die manier makkelijk bij uw e-mail.

15 november 2011 | Door redactie

Goed nieuws voor mensen die gebruik maken van Google Chrome; het is voortaan mogelijk om met meerdere accounts tegelijk in te loggen. Hierdoor hoeft u niet elke keer opnieuw in te loggen nadat een collega achter uw computer heeft gewerkt. In plaats van uw collega uit te loggen, wisselt u gewoon naar uw eigen account door linksboven op uw badge te klikken. Kruipt uw collega weer achter de computer, dan wisselt hij weer terug naar zijn account.

Toch Google-account uitloggen?

Hoe handig de nieuwe functie ook is, wees er wel voorzichtig mee. Door altijd ingelogd te blijven staan kunnen collega’s die tijdens uw afwezigheid achter uw computer werken ook in uw account. Zij kunnen dus zonder dat u het doorheeft uw e-mails in Gmail lezen, of berichten namens u versturen in Google+.