Loonstrookjes voortaan naar de bank sturen

Werknemers kunnen hun loonstrookje voortaan naar een digitale brievenbus laten sturen die ze kunnen benaderen via hun normale omgeving voor internetbankieren. Rabobank, ABN Amro en ING bieden deze zogenoemde FiNBOX sinds kort gratis aan voor particulieren.

17 februari 2012 | Door redactie

Niet alleen hun salarisstrookjes, maar ook rekeningen, belastingaanslagen, pensioenoverzichten en polisbladen kunnen werknemers in het vervolg bewaren in hun FiNBOX. Op die manier zijn alle gegevens altijd makkelijk terug te vinden. Salarisdienstverlener ADP – die de loonstrook verzorgt voor maar liefst 1,4 miljoen werknemers – heeft al laten weten voortaan ook de optie te bieden om de loonstrook in de FiNBOX te bezorgen. Ook veel verzekeraars, gemeentes en energieleveranciers zijn er al bij aangesloten.

Melding in internetbankieren bij nieuwe salarisstrook

Wie zich aanmeldt voor FiNBOX kan zelf kiezen welke financiële post hij in zijn digitale brievenbus wil ontvangen. Zodra er een nieuwe rekening of salarisstrook beschikbaar is, verschijnt er dan een melding in de omgeving van het internetbankieren. Het handige is dat gebruikers rekeningen die ze in de FiNBOX ontvangen extra snel kunnen afhandelen. Alle gegevens die nodig zijn voor de transactie zijn immers al ingevuld.

Zeven jaar bewaartermijn voor documenten in FiNBOX

Elk document dat werknemers via FiNBOX ontvangen, wordt door de afzender zeven jaar bewaard en blijft al die tijd voor de ontvanger toegankelijk via internetbankieren. Dit zou uw onderneming tijd kunnen gaan schelen. Werknemers zullen immers minder snel om een kopie van hun vermiste jaaropgaaf vragen als die keurig in hun financiële inbox staat. Het is misschien zelfs wel een goed idee om actief aan werknemers te vragen of u voortaan hun loonstrookjes en jaaropgave naar hun FiNBOX mag sturen.