Maximaal 130 km per uur op meer trajecten

5 februari 2016 | Door redactie

Rijkswaterstaat heeft nieuwe trajecten aangewezen waar een maximumsnelheid van 130 km per uur gaat gelden. Hierdoor kunnen automobilisten voortaan op 61% van de Nederlandse snelwegen maximaal 130 km per uur rijden. Volgens minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu wordt de maximumsnelheid op het snelwegnetwerk hiermee steeds eenduidiger.

Op een verkeersboete (tool) zit niemand te wachten. Daarom moet u weten dat per 5 februari 2016 de maximumsnelheid van 130 km per uur geldt op 19 nieuwe trajecten. Rijkswaterstaat heeft een kaart van Nederland (pdf) uitgegeven waarop u duidelijk kunt zien om welke trajecten het gaat. Als u de nieuwe trajecten liever uitgeschreven ziet, dat kan ook: er is ook een tabel (pdf) beschikbaar met exact dezelfde informatie. Handige informatie bij het voorbereiden van een zakenreis (tool) of voor medewerkers die de weg op moeten voor een zakelijke afspraak.

Verkeersborden met nieuwe maximumsnelheid

Hoewel de nieuwe wetgeving is ingegaan, is er een kleine kanttekening. Op het moment dat de borden op de betreffende snelwegtrajecten zijn vervangen, gaat de nieuwe maximumsnelheid pas echt gelden. Rijkswaterstaat gaat de nieuwe borden vanaf 5 februari plaatsen. Dit zal waarschijnlijk snel gebeuren, maar tot die tijd geldt op die trajecten de oude maximumsnelheid.