Meer mogelijkheden met nieuwe Gmail-app

Komt uw smartphone of tablet in aanmerking voor de nieuwste update van Android, 5.0 lollipop, dan kunt u ook profiteren van de vernieuwde Gmail-app die Google zeer binnenkort zal uitbrengen. Hierin zijn verschillende grote veranderingen doorgevoerd, die ook zakelijk gezien interessant zijn.

3 november 2014 | Door redactie

Google heeft de release van Android 5.0 aangegrepen om mailprogramma Gmail flink op de schop te nemen. De app heeft er een aantal functies bij gekregen die ook voor zakelijke gebruikers interessant zijn. Zo kunt u in de Gmail-app een koppeling maken met een Microsoft Exchange e-mailserver of het IMAP-protocol. Dit laaste maakt het mogelijk webmail in te lezen. Ook zult u in de nieuwe Gmail-app rechtstreeks in kunnen loggen met een Outlook.com-account.

Niet wachten op bericht van Google

Ook al komt u als Android 5.0-gebruiker voor de app in aanmerking, het kan nog wel even duren voordat u hem daadwerkelijk in uw bezit heeft. Google volgt bij de distributie een systeem waarbij gebruikers in groepen bericht krijgen als de upgrade voor hen klaarstaat. Duurt u dat te lang en bent u goed thuis in Android, dan kunt u op de website van de Android Police ook alvast de installatiebestanden ophalen.