Met app uw aangifte inkomstenbelasting doen

Staatssecretaris Weekers van Financiën heeft onlangs aangegeven dat de Belastingdienst bezig is met het vervaardigen en testen van een app, waardoor een groot aantal mensen volgend jaar of begin 2015 hun aangifte voor de inkomstenbelasting via de iPhone of iPad kan doen.

22 november 2013 | Door redactie

De app is volgend jaar (of begin 2015) te downloaden, maar de Belastingdienst acht de kans niet groot dat u uw aangifte inkomstenbelasting over 2013 al via de app kunt doen. Deze aangifte zou voor 1 april 2014 ingediend moeten zijn, maar voordat u de app kunt downloaden in de Applestore, wil de fiscus er zeker van zijn dat de app veilig is en dat u uw aangifte inkomstenbelasting ook veilig met uw DigiD-code kunt versturen. En dan is 1 april 2014 waarschijnlijk te snel om tot een veilig resultaat te komen!

Toepassing voor eenvoudige aangiften inkomstenbelasting

De nieuwe app kan toegepast worden voor de eenvoudigere aangiften met bijvoorbeeld alleen inkomsten uit arbeid, een eigen woning met een hypotheek en wat spaargeld. Ingewikkeldere aangiften moet u toch weer elektronisch doen. Net zoals bij de elektronische aangifte vult de Belastingdienst de al bij hen bekende gegevens voor u vooraf in. Android- en Windowsgebruikers moeten (helaas) nog wat langer op de aangifte-app wachten. De staatssecretaris van Financiën verwacht dat zo’n twee miljoen mensen gebruik kunnen gaan maken van de app.