Met uw mobiel uw Google Docs bewerken

Google Docs is erg handig voor flexibel werken. Of als u regelmatig op afstand met uw collega’s of externen samenwerkt. U kon uw bestanden al bekijken met uw smartphone, maar u kon ze niet bewerken. Dit kon nog wel eens frustrerend zijn. Daarom heeft Google er nu voor gezorgd dat u ook met uw mobiel deze bestanden kunt bewerken.

19 november 2010 | Door redactie

Voorheen kon u alleen uw bestanden in Google Docs op uw mobiel bekijken. Maar om het flexibel werken efficiënter te maken, kunt u deze bestanden nu ook aanpassen. Vindt u het typen met het toetsenbord op uw telefoon vervelend, dan kunnen degenen met een smartphone met een Android-besturingssysteem ook teksten inspreken die vervolgens als getypte woorden in het document verschijnen.

Google app

De Google app bestaat al jaren en had, zoals gezegd, al langer de optie Google Docs. Maar nu is er een nieuwe versie beschikbaar. Er verandert niet veel aan uw huidige versie, behalve dan dat er een ‘Edit'-knop is toegevoegd. De applicatie is beschikbaar op telefoons die draaien met het besturingssysteem iOS 3 of Andriod versie 2.2 of hoger.
In de video hieronder kunt u bekijken hoe het bewerken in Google Docs gaat met uw smartphone.