Minimumlonen voor 2e helft 2012 gepubliceerd

Het minimumloon gaat per 1 juli 2012 met 0,66% omhoog. Het bedraagt voor werknemers tussen de 23 en 65 jaar dan € 1.456,20 bruto per maand bij een fulltime werkweek. Op dit moment bedraagt het minimumloon € 1.446,60 bruto per maand.

24 mei 2012 | Door redactie

Tweemaal per jaar worden de bruto minimumlonen aangepast aan de ontwikkeling van de cao-lonen. In het bericht 'Nieuwe minimumlonen voor 2012 bekend' las u de minimumbedragen die op dit moment gelden. Per 1 juli moet u rekening houden met hogere bedragen. Voor werknemers tussen de 15 en 23 jaar geldt een percentage van dit loon als minimum. Voor werknemers die jonger zijn dan 15 jaar of ouder zijn dan 65 jaar is er geen wettelijk minimumloon. 

Verwerk nieuwe minimumlonen tijdig

In de publicatie van de Staatscourant (pdf) staan de bedragen voor het minimumloon volgens de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag. Het gaat om de bedragen per maand, per week en per dag. Er bestaat geen wettelijk minimumuurloon. Het uurloon dat u minstens moet uitbetalen, moet u zelf berekenen. Dit doet u door het weekloon uit de onderstaande tabel te delen door het aantal uren per week dat in uw onderneming als volledig dienstverband geldt.
In de onderstaande tabel vindt u het wettelijke minimumloon van vóór en na 1 juli 2012 met de bijbehorende minimum(jeugd)lonen. Verwerk deze nieuwe bedragen op tijd in uw loonadministratie.

Bruto minimum(jeugd)loon 2e helft 2012