Mobiele browsers in verschillende smaken

Op uw smartphone is standaard een browser geïnstalleerd waarmee u mobiel kunt internetten. Veel smartphone-bezitters maken zonder er al te veel over na te denken gebruik van deze browser. Maar net als op de desktop staat het u vrij om een andere te installeren. Bent u niet tevreden over uw huidige browser, zoek dan een andere uit in de app-winkel van uw besturingssysteem.

16 mei 2012 | Door redactie

De ene persoon werkt graag met Internet Explorer op de computer, de andere geeft de voorkeur aan Firefox. Op de smartphone is dat niet anders. Misschien is de standaard browser waar u mee werkt wel helemaal niet naar uw zin. Er zijn genoeg alternatieve mobiele browsers te vinden die u dan gratis kunt installeren op de smartphone. Die verschillen onderling niet alleen qua lay out, maar ook in functies en snelheid.

Veel browsers in app-winkel

Populaire alternatieve browsers zijn Opera Mini en Opera Mobile, vanwege de snelheid. Maar voor Android zijn er ook al mobiele varianten van Firefox en Google Chrome beschikbaar. Bij de iPhone-gebruiker is Skyfire een geliefd alternatief. Zoekt u maar eens in de app-winkel op de term ‘browser’. U zult zien dat er tientallen browsers in uw scherm verschijnen.