Musthave-software voor op de usb-stick

Draagbare software is helemaal van nu. U zet uw favoriete programma’s simpelweg op een USB-stick en kunt ze vervolgens op elke pc gebruiken. De software draait dan gewoon vanaf uw USB-stick. Heikel punt is dat er nog niet van alle software een draagbare variant bestaat.

12 december 2014 | Door redactie

Lang leve de USB-stick! Dankzij deze nuttige uitvinding is het mogelijk om bestanden op iedere computer te openen, zonder ze te installeren. Ook software kunt u tegenwoordig met USB-sticks overal mee naartoe nemen. Gaat u bijvoorbeeld graag het internet op met Firefox, dan kunt u die browser op een USB-stick installeren en zo overal met u mee nemen. U kunt dan op iedere pc surfen met Firefox, zonder dat u de software eerst moet downloaden.

Draagbare variant van software

Om software vanaf een USB-stick te draaien, moet er wel een speciale draagbare variant zijn. Een queeste op het internet naar de zoekterm ‘portable software’ levert al snel verschillende aanbieders op van USB-vriendelijke programma’s. Wees wel bedacht op malware en andere narigheid. De kans daarop verkleint u aanzienlijk door te kiezen voor een partij met naamsbekendheid zoals Portable Apps. Op die website kunt u de meeste soorten programma’s wel in draagbare vorm vinden. Denk aan browsers, fotobewerkingssoftware en kantoorsoftware. In PC Rendement 10 van 2014 leest u op pagina 19 meer over portable apps.