Navigatiesysteem voorkomt punthoofd

Als u vaak voor uw werk onderweg bent, krijgt u waarschijnlijk een punthoofd van alle files. Van elke keer stoppen en weer optrekken wordt u niet vrolijker. De fileberichten op de radio noemen meestal alleen de langste files. Als u de troste eigenaar van een navigatiesysteem bent, dan kunt u voortaan de files ontwijken. De meeste navigatiesystemen kunnen u namelijk laten zien waar de files staan.

10 maart 2011 | Door redactie

Navigatiesystemen met internetverbinding bieden de mogelijkheid tot live verkeersinformatie. Als u navigeert naar uw bestemming, dan ziet u meteen hoe de situatie is op de wegen waar u langs moet. U kunt ook een alternatieve route uitstippelen, als u het te druk vindt op de gebruikelijke route. De meeste fabrikanten van navigatiesystemen stellen een update beschikbaar tegen betaling. Wel is de live verkeersinformatie bij deze fabrikanten beperkt tot bepaalde modellen.

Ook navigatie op smartphone herkent file

Als u navigeert met uw smartphone, dan kunt u ook de file vermijden. Heeft u een Android smartphone, download dan de nieuwste versie van de Google Maps-app. Deze app houdt ook bij hoe druk een bepaalde weg gemiddeld is. Zo kunt u wegen waar vaak files staan bij voorbaat vermijden. De live verkeersinformatie van Google is nog niet in Nederland beschikbaar, maar de verwachting is dat dit niet lang zal duren. Heeft u een iPhone, dan kunt u de update van TomTom downloaden.