Nederlandse websites met SSL-certificaat in de lift

Ook Nederlandse organisaties beginnen eindelijk in te zien hoe belangrijk een SSL-certificaat is voor hun websites. Het aantal .nl-websites met deze beveiligde verbinding steeg in één jaar tijd van 82.000 naar 390.000.

29 juni 2017 | Door redactie

Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), beheerder van domeinnamen die eindigen op .nl, heeft laten weten dat het gebruik van SSL-certificaten behoorlijk is toegenomen in Nederland. Een belangrijke reden voor deze toename is volgens SIDN de werkwijze van zoekmachine Google. Die laat namelijk sinds 2015 het gebruik van een SSL-certificaat meetellen bij de positie van websites in de zoekresultaten.

Site met SSL-certificaat beter vindbaar bij Google

Websites met een SSL-certificaat maken dus niet alleen de communicatie met bezoekers van de site veiliger, ze zijn online ook beter vindbaar. De techniek achter SSL-certificaten (tool) bestaat uit verschillende stappen en onderdelen. Nuttig om te weten als er intern (bijvoorbeeld de directie) of extern (denk aan klanten) iemand overtuigd moet worden van deze belangrijke online beveiliging.