Niet aansluiten in de file, maar thuiswerken

Files zijn om moe van te worden. Vooral als er op kantoor stapels werk op u liggen te wachten, kunt u de vertraging ‘s ochtends niet gebruiken. Probeer daarom eens de FileWekker-app uit. Dit is een app die u een seintje geeft zodra de verkeersopstopping voorbij is. U kunt dan tot die tijd inloggen op het netwerk vanuit huis en alvast wat werk verrichten.

7 december 2011 | Door redactie

Voordat u de deur uit gaat ’s ochtends heeft u niet altijd de tijd om te controleren of er files staan op uw route. En ook als u weet dat er een file staat, gaat u vaak alsnog op pad. Maar u kunt het ook anders aanpakken. Blijf gewoon thuis en ga alvast aan de slag. Ga pas de weg op zodra u van de FileWekker het teken krijgt dat de opstopping voorbij is. Hierdoor wordt uw reistijd korter en krijgt u meer werk gedaan.

File hoeft niet opgelost te zijn

U bepaalt zelf wanneer de app een seintje geeft. U kunt er dus ook voor kiezen om niet te wachten tot de file helemaal voorbij is. U stelt dan in dat u gewaarschuwd wilt worden als de vertraging bijvoorbeeld nog maar tien minuten bedraagt. Er is ook een e-mailfunctie aan de FileWekker toegevoegd. Hiermee kunt u aan uw werkgever laten weten dat u eerst thuiswerkt of dat de file is opgelost en dat u eraan komt. De FileWekker-app is beschikbaar voor iPhone- en Android-toestellen.