NL-Alert gaat voor de herkansing in mei

De eerste grote test voor sms-waarschuwingssysteem NL-Alert verliep niet helemaal volgens plan. Slechts een enkel type smartphone bleek begin februari geschikt om de sms-berichten te ontvangen. De meeste smartphones konden de berichten niet ontvangen. Op 6 mei staat de volgende test voor NL-Alert gepland.

22 februari 2013 | Door redactie

Als er een ramp plaatsvindt, moeten u en uw collega’s snel het ontruimingsplan in gang zetten. Een waarschuwend sms’je van NL-Alert kan ervoor zorgen dat u op tijd handelt. Aan het begin van deze maand is getest of NL-Alert naar behoren werkt. Daaruit bleek dat nog maar weinig toestellen de sms’jes van NL-Alert ontvingen. Er staan nog twee testen gepland voor 2013: een op 6 mei en een op 4 november. Het is de bedoeling dat de meeste Nederlanders dan wél een sms op de smartphone ontvangen.

Providers ondersteunen NL-Alert

Zo zullen klanten van Vodafone en T-Mobile de sms-berichten vermoedelijk kunnen ontvangen in mei. Die providers wachten op softwareupdates van smartphonefabrikanten. Zodra die uitgerold zijn, gaan T-Mobile en Vodafone NL-Alert ondersteunen. KPN doet dit al. Als u de vorige keer geen sms heeft ontvangen, maar wel klant bent bij KPN, dan kan het aan de instellingen van uw toestel liggen. Op de website van NL-Alert vindt u een tool die u helpt de instellingen aan te passen.