NS voorspelt meer vertraging spoor in 2017

15 december 2016 | Door redactie

Treinreizigers mogen hun borst nat maken. De NS heeft zijn Vervoerplan 2017 gepresenteerd, en daar blijkt uit dat de NS-reiziger volgend jaar meer hinder zal ondervinden op het spoor. Goed om te weten voor zakenreizen én het reguliere woon-werkverkeer.

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu heeft het NS Vervoerplan 2017 naar de Tweede Kamer gestuurd. In dit lijvige document, dat voor eenieder in te zien is (pdf) staat onder meer hoe de NS zaken als punctualiteit, reisinformatie en samenwerking met andere partijen wil aanpakken. Ook de kwestie ‘zitplaatsen’ wordt niet geschuwd, want het gebrek daaraan is iets waarvoor het vervoersbedrijf steeds vaker onder vuur ligt.

Actuele situatie op het spoor

De belangrijkste conclusie uit het Vervoerplan is dat treinreizigers in 2017 meer spoorhinder zullen ondervinden. Dit komt voornamelijk omdat er 270 werkzaamheden van grote omvang gepland staan, 40 meer dan dit jaar. Daarnaast duren de werkzaamheden gemiddeld langer. Kijk bij het voorbereiden van een zakenreis en de keuze voor een vervoersmiddel (tool) daarom altijd naar de actuele situatie op het spoor.