Nu ook Adobe Reader op de iPhone en iPad

Veel van de documenten waar u mee werkt zijn pdf-bestanden. In deze tijd van mobiel werken wilt u zulke bestanden ook kunnen openen op de smartphone of tablet. Voor Android-apparaten is er al een tijdje een app van Adobe Reader beschikbaar, maar fans van de iPhone en de iPad stonden tot nu toe in de kou. Nu heeft Adobe dan toch een app uitgebracht voor de iPhone en iPad.

19 oktober 2011 | Door redactie

Het is geen overbodige luxe om een pdf-lezer op uw mobiele apparaat te installeren. Want als u de bijlage van een e-mail wilt openen, moet dat wel kunnen. Uw keuze zal daarbij al snel vallen op de app van Adobe Reader. Bezitters van een smartphone of tablet die op het besturingssysteem Android draaien kunnen die app al geruime tijd downloaden in de Android Market. Opvallend genoeg was er tot nu toe nog geen officiële Adobe Reader-app beschikbaar voor de iPhone en de iPad. Daar is nu verandering in gekomen.

Pdf-bestand bewerken niet mogelijk

Als u vandaag vanaf uw iPhone of iPad zoekt in de App Store, treft u daar de gratis Adobe Reader-app aan. Daarmee kunt u pdf-bestanden openen en lezen. Het is net als op de desktop helaas niet mogelijk om de bestanden te bewerken. U kunt wel de tekst doorzoeken en stukken kopiëren met de app van Adobe Reader.