Omzeil kosten met 0900-app

Bent u onderweg en heeft u voor uw werk een dringende vraag voor een telefonische klantenservice, dan kost dat vaak geld omdat u een 0900-nummer moet bellen. De teller begint al te lopen vanaf het moment dat de telefoon wordt opgenomen. Helaas heeft u nog een wachtende voor u, zodat een gesprek vaak al snel minstens € 1 kost, plus de kosten voor het bellen per mobiel. Daar is nu verandering in gekomen met de app ‘0900-nummers’.

12 augustus 2013 | Door redactie

Een gebruiker van de app kan op bedrijfsnaam zoeken. In een volgend scherm staat het 0900-nummer en wordt er een alternatief gratis nummer aangeboden. Vervolgens kan de gebruiker het contact in zijn telefoonboek opslaan of direct bellen. Voor bedrijven met een 0900-nummer kan dat uitlopen op een flinke financiële strop, omdat de 0900-nummers voor veel inkomsten zorgen.

Recent
De Nederlandse ontwerper en maker van de app claimt in andere media dat alle telefoonnummers up-to-date zijn. In de app is er de mogelijkheid om de nummers te updaten, zodat de 0900-nummers zijn gekoppeld aan de meest recente netnummers. Ook kunnen gebruikers een nieuw bedrijf toevoegen waarvan de 0900- en gratis nummers bekend zijn. De app is voor Android-gebruikers gratis te downloaden in de Play Store, bezitters van een iPhone moeten € 1,79 betalen in de Appstore.