Ook offline met wegenkaarten in de weer

Navigeren met een ouderwetse wegenkaart is geen lolletje. Het gevaarte vouwt zich uit tot onhandzame proporties, en laat zich weer moeilijk in de plooi vouwen. De kans is dan ook best groot dat uw manager navigeert met zijn smartphone, zeker in het buitenland. Maar dat slokt dan wel weer veel data op, onder andere door de internetverbinding. Goed nieuws: met sommige smartphones is het ook mogelijk om offline te navigeren.

5 april 2012 | Door redactie

De navigatiefunctie op de smartphone is een onvervalste slurper van data. Uw manager zal dus niet blij zijn als hij in het buitenland zijn mobieltje moet gebruiken om te navigeren. Met sommige besturingssystemen is het mogelijk om offline te navigeren. Het enige wat hij hiervoor hoeft te doen, is de betreffende kaarten downloaden. Daar heeft hij natuurlijk wél een dataverbinding voor nodig, dus dat doet hij bij voorkeur al in Nederland. Nadat de kaarten zijn opgeslagen op zijn smartphone, kan hij navigeren zonder dat daar internetverbinding aan te pas komt.

App downloaden voor offline navigatie

Momenteel is offline navigeren mogelijk op enkele smartphones met Windows Phone. Dat zijn de HTC-toestellen en de Nokia-apparaten van het type Lumia. Heeft uw baas een Android-smartphone, dan kan hij via Google Maps ook offline routes opvragen. Op de iPhone is het alleen mogelijk om zonder internetverbinding te navigeren als uw baas hiervoor een app downloadt. Let op: Europa is niet altijd even goed in kaart gebracht. Hij moet dus een app kiezen die kaarten heeft van zijn bestemming.