Opvolger Windows 7 in aantocht

Het duurt nog even voordat u er echt mee aan de slag zult gaan, maar de opvolger van Windows 7 is in aantocht. In 2012 zal Microsoft besturingssysteem Windows 8 op de markt brengen. Microsoft heeft alvast een tipje van de sluier opgelicht over de veranderingen en aanpassingen.

3 oktober 2011 | Door redactie

Eén van de grote veranderingen in Windows 8 is het bureaublad. De vormgeving en gebruikswijze van dit scherm zijn volledig op de schop genomen. Het thuisscherm bestaat nu uit een veld van tegels. Daarbij staat iedere tegel voor een programma of app. U kunt kiezen voor een groot of klein formaat tegel, en u kunt uw scherm zelf indelen.

Over het scherm vegen

Ook de mateloos populaire trend van tablets en smartphones is tot Windows 8 doorgedrongen. Om door de verschillende velden met tegels te scrollen, zelf schermen samen te stellen of navigatie-icoontjes tevoorschijn te toveren, kunt u namelijk met uw vinger over het scherm vegen! Maar aangezien desktops vooralsnog niet voorzien zijn van aanraakschermen, blijft dit ook gewoon mogelijk met uw muiswiel.

Een proefversie

Bent u nieuwsgierig, dan kunt u een proefversie downloaden. Sommige onderdelen kunnen nog veranderen in de definitieve versie. U moet de proefversie wel ‘schoon’ op uw pc installeren. Met andere woorden: een upgrade van Windows 7 is niet mogelijk.