Parkeermaatje en smartphone in één

Parkeren kan af en toe een crime zijn. Vooral als u niet bekend bent in de omgeving, kunt u nog wel eens veroordeeld zijn tot het eindeloos rondrijden op zoek naar een parkeerplek. Frustrerend als u te laat bent voor een zakelijke afspraak. Het zal u waarschijnlijk als muziek in de oren klinken om te horen dat er verschillende gratis apps zijn die de dichtstbijzijnde parkeerplaats voor u zoeken. En ze kunnen u ook nog eens vertellen wat het u gaat kosten.

8 april 2011 | Door redactie

Een van deze apps is de Parkeerlijn-app. In de database van deze app staan 2.600 parkeergelegenheden opgeslagen. Met deze app kunt u ook meteen de tarieven en de openingstijden zien. Het kan zijn dat u door drukte bang bent dat u geen plek kunt vinden. Ook dan kan de Parkeerlijn-app u te hulp schieten. Van een aantal parkeergelegenheden kan de app namelijk zien of er nog parkeerplaatsen vrij zijn. Het is de bedoeling dat deze optie binnenkort voor alle parkeervoorzieningen beschikbaar komt. Om het helemaal af te maken, kan de app u ook bijstaan als u uw auto niet meer terug kunt vinden.

Smartphone ook te gebruiken als portemonnee

Geeft u de voorkeur aan Q-Park-garages, dan kunt u voor de Q-Park-app kiezen. Het zal u niet verbazen dat deze app de dichtstbijzijnde Q-Park-garage zoekt. De app kan nog geen vrije parkeerplaatsen voor u zoeken, maar dit wordt bij de eerstvolgende update rechtgezet. Er bestaan overigens ook apps waarmee u kunt betalen voor de parkeertijd. U krijgt dan aan het einde van de maand een eindafrekening.