Pin uw pijnpunten vast

U wordt vast van alle kanten gewaarschuwd om uw bedrijf goed te beveiligen. Dat een veiligheidslek in uw organisatie veel schade kan veroorzaken, hoeft niemand u dus meer te vertellen. Maar om uw zwakke plekken aan te pakken, moet u ze eerst in kaart brengen. Er is nu een website in de lucht die u hiermee op weg kan helpen. Door het invullen van een test weet u meteen waar u aan toe bent.

8 maart 2011 | Door redactie

Branchevereniging ICT~Office heeft deze website gelanceerd, die u kan helpen bij het beveiligen van uw onderneming. Op de startpagina van deze website kunt u een verkorte checklist invullen die controleert hoe goed uw organisatie beschermd is, en op welke punten u aan verbetering kunt schaven. Omdat de verkorte checklist maar een globaal idee geeft van uw pijnpunten, kunt u ook de uitgebreide beveiligingschecklist midden- en kleinbedrijf invullen. Met deze checklist loopt u in acht categorieën door uw beveiliging heen.

Veiligheid voor alles

De resultaten van de beveiligingschecklist midden- en kleinbedrijf kunt u bespreken met uw automatiseerder. U kunt de uitkomst gebruiken om in één keer de zwakke plekken in de beveiliging van uw bedrijf aan te pakken. Om te illustreren hoe belangrijk het is om uw organisatie te beschermen, vindt u hier een aantal praktijkvoorbeelden van de schade die beveiligingslekken kunnen veroorzaken.