Pincodes voor iPhone niet bepaald geniaal

De iPhone is een echt hebbedingetje geworden. Trotste bezitters van een iPhone pronken dan ook veelvuldig met het mobiele toestel. Door al dat pronken vergeten zij blijkbaar wel om het apparaat goed te beveiligen. De populairste toegangscodes? 1234 en 0000.

15 juni 2011 | Door redactie

Op uw iPhone zijn geheimen van u te vinden. Daarom stelt u een pincode in, zodat het toestel beschermd is tegen nieuwsgierige Aagjes. Die nieuwsgierige Aagjes zullen als eerste de codes 1234 en 0000 uitproberen als zij op uw iPhone willen inbreken. Jammer genoeg krijgen zij met deze gokjes toegang tot een hoop iPhones. Volgens softwaremaker Daniel Amitay zijn 1234 en 0000 de populairste pincodes. Hij onderzocht ongeveer 200.000 iPhone-toegangscodes via de Big Brother Camera Security-app. Op nummer drie staat de cijfercombinatie 2580. Dit zijn op uw toetsenbord de middelste cijfers van boven naar onder.

Sommige cijfers niet populair voor pincode

U zult zich nu wel afvragen welke code dan wel de goedkeuring kan wegdragen. De cijfers zes, zeven, acht en negen zijn niet populair. Wellicht kunt u één of meerdere van deze cijfers in uw toegangscode verwerken. Maar een daadwerkelijke code zult u toch echt zelf moeten bedenken. Om u er nog maar eens aan te herinneren hoe het niet moet, volgt hieronder de top-5 toegangscodes voor de iPhone:

iPhonewachtwoorden