PostNL-pakket uit de muur op grote NS-stations

Als het aan PostNL ligt, hoeft u pakketjes niet altijd meer naar een fysiek adres te sturen. Na een succesvolle proef op treinstation Almere Centrum, krijgt een aantal andere grote NS-stations nog vóór het einde van het jaar een eigen pakketautomaat. Relaties die hun eindejaarsgeschenk niet op kantoor kunnen ontvangen of relaties die nauwelijks op kantoor zijn, kunnen zo toch uw zending op tijd in handen krijgen.

30 oktober 2014 | Door redactie

De pakketautomaatdienst op NS-stations is een uitkomst voor klanten van webwinkels. Maar andere toepassingen zijn natuurlijk ook denkbaar: bij aanvang van een zakenreis per trein nog snel een benodigde bestelling uit de muur trekken bijvoorbeeld. Als een pakketje in de automaat gearriveerd is, krijgt de klant een sms’je met een unieke openingscode. De bestelling is vervolgens op werkdagen vanaf 15.00 uur op te halen. Gebeurt dit niet binnen drie dagen, dan gaat het pakket naar het dichtstbijzijnde ophaalpunt van PostNL.

Pakketje PostNL ophalen op negen NS-stations

Zoals gezegd staat er al langer een pakketautomaat op Almere Centrum. Rond het Sinterklaasfeest wil PostNL andere NS-stations van een automaat voorzien hebben. Het gaat om de stations Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal, Utrecht Centraal, Schiphol Plaza, Breda, Eindhoven en Leiden Centraal. De testautomaat op Almere Centrum blijft staan. Daarnaast krijgt het hoofdkantoor van PostNL in Den Haag een eigen pakketautomaat.