PowerPoint wist de achtergrond van plaatjes

Een afbeelding kan uw PowerPoint-presentatie levendiger maken. Die afbeelding moet dan wel geschikt zijn om in een professionele presentatie te gebruiken. Het kan bijvoorbeeld nodig zijn om de achtergrond van een plaatje te verwijderen. In PowerPoint 2010 kunt u makkelijk de achtergrond van een afbeelding weghalen.

19 oktober 2012 | Door redactie

Microsoft heeft verschillende nieuwe functies toegevoegd aan PowerPoint 2010. Zo kunt u presentaties voortaan live uitzenden op het internet. Een andere nieuwe functie is het verwijderen van de achtergrond van afbeeldingen. Die functie kan van pas komen als u maar een deel van een afbeelding wilt gebruiken, of als u de achtergrond storend vindt.

PowerPoint maakt achtergrond paars

Om in PowerPoint 2010 de achtergrond van een afbeelding te verwijderen, klikt u op de afbeelding. U ziet nu het tabblad Opmaak verschijnen. Ga naar de groep Achtergrond en selecteer Achtergrond verwijderen. Het deel dat nu paars wordt, verdwijnt zodra u met de muis naast de afbeelding klikt. U kunt ook handmatig aangeven wat er moet verdwijnen. Om aan te geven welk deel van de afbeelding u wilt behouden, gaat u als volgt te werk:

  • U ziet in de afbeelding een selectiekader. Sleep hiermee totdat het deel dat u wilt behouden precies in het kader past.
  • Kies nu voor Lijnen tekenen om gebieden te markeren die u wilt behouden. Met deze functie kunt u aangeven welk deel van de afbeelding u niet wilt laten verwijderen.