Reclame in apps kost u meer dan u lief is

Elke smartphone-eigenaar kent het probleem: de batterij is voor uw gevoel amper nadat u de lader eruit haalt alweer leeg. Er zijn verschillende trucjes die u kunt toepassen om de batterij te sparen. Vreemd genoeg lijkt het downloaden van apps die barsten van de advertenties uw accu leeg te trekken. Het betalen voor de reclamevrije apps zou dus wel eens een gunstig effect op de levensduur van uw smartphone-batterij kunnen hebben.

21 maart 2012 | Door redactie

De batterij van uw smartphone heeft veel te verduren op een dag. Het is dan ook meer regel dan uitzondering dat uw smartphone elke dag aan de lader ligt. Als u lang in de weer bent met een app, houdt de accu het nog minder lang uit. Onderzoekers van Microsoft en het Purdue Instituut hebben onderzoek gedaan naar het energieverbruik van apps. Zij trokken de conclusie dat bij bepaalde apps vooral de advertenties de energieslurpers zijn.

Betalen voor reclamevrije app?

Het gaat om informatieve apps en spelletjes waarbij advertenties worden getoond die gegevens doorsturen. En de resultaten liegen er niet om; de batterij zou vier keer langer meegaan zonder de energierovende reclame. Bent u het dus zat om uw smartphone zo vaak op te laden, vermijd dan apps met veel reclame. Een andere optie is om voor de betaalde variant te kiezen. Die zijn in de regel reclamevrij.