Schiphol: niet meer fouilleren bij security

24 juni 2019 | Door redactie

Een deel van de (zaken)reizigers wordt op Schiphol bij security vaak nog gefouilleerd. Een tijdrovend én privacygevoelig proces. Dat hoeft binnenkort niet meer door de komst van modernere personenscanners.

Security-medewerkers op Schiphol hoeven in de nabije toekomst geen passagiers meer te fouilleren. De luchthaven neemt vanaf 2020 nieuwe personenscanners in gebruik die fouilleren overbodig moeten maken. (Zaken)reizigers (tool) hoeven alleen heel even met de armen gespreid voor een vlak paneel te gaan staan, duizenden (onschadelijke) microgolfantennes doen de rest. De modernere scanners doen hun intrede in de verbouwde vertrekhal 1 en de nog te openen A-pier.

Laptop en vloeistof in handbagage laten

Luchthavens zijn continu bezig met het optimaliseren van hun securityprocessen. Zo kan dankzij nieuwe technologieën de beveiligingscontrole grondiger, sneller en met minder overlast voor de passagier plaatsvinden. Zo werden enkele jaren geleden al de bodyscanners geïntroduceerd op Schiphol. En onlangs maakte een nieuwe techniek het mogelijk om laptops en vloeistoffen niet langer apart op de lopende band te hoeven leggen.