Skype maakt eind aan kakofonie van geluid

Als u met een collega aan het Skypen bent op de pc, hoort u bij elk nieuw binnengekomen bericht een handig signaal. Minder handig is dat de Skype-app op uw smartphone op datzelfde moment ook een melding geeft. En als u ook Skype op de tablet heeft, hoort u het geluid zelfs in drievoud. De nieuwste update maakt een einde aan deze ergernis.

10 september 2014 | Door redactie

Gebruikt u Skype op meerdere apparaten, dan geven al deze apparaten bij ieder nieuw bericht een melding. Die meldingen in stereo kunnen op uw zenuwen werken. Daarom rolt Skype een nieuw meldingssysteem uit. Voortaan geeft alleen het apparaat waarop u aan het chatten bent een melding bij binnenkomende berichten.

Skype synchroniseert apparaten

Wel wordt de chatgeschiedenis gesynchroniseerd. Als u Skype bijvoorbeeld op de smartphone heeft gebruikt en later inlogt op de pc, kunt u het gesprek teruglezen dat u eerder heeft gevoerd op de mobiele telefoon. Overigens krijgt u wel op ieder apparaat een melding op het moment dat er een telefoongesprek binnenkomt. U kunt dan namelijk kiezen met welk apparaat u het gesprek aan wilt nemen.